Viime hetken juttuja

Kirjoittanut Lissu Strandén


Pahinta mitä voi tapahtua  lähdön hetkellä, on huomata että jokin juttu kaipaa korjausta.  Toiseksi pahinta on, että lähdön hetki on sunnuntaina ja jotakin on vialla. Nyt tapahtui sellainen. Junan lähtöön oli aikaa neljä tuntia, kun huomasimme, että viemärin tiiviste oli alkanut tiputtaa.  Alapuolinen hylly oli jo hiukan kärsinyt, siitä vuoto paljastuikin. Ei auttanut kuin käydä viemärin kimppuun.
Mies lähti Kodin Terraan toiveikkaana, ei palannut yhtä toivekkaana. Pahaksi onneksi  ylivuotoputkeen ei löytynyt sopivaa tiivistettä eikä uusi ylivuotoputki sopinut vanhaan viemäriin. Nyt oli vain kokeiltava erinäisiä sovelluksia.
Yhtään vedenpitävää kikkaa ei löytynyt.  Lopulta oli laitettava astia viemärin alle, tosin sieltä ei mitään tipukaan, jos kukaan ei päästä vettä viemäriin. Täytyy vain toivoa että tulevat vieraat ovat ymmärtäväisiä pienelle haaverille. Seuraavalla visiitillä tiedämme minne suunnata ensimmäiseksi eli LVIS-Palveluun Kaarlelankadulle, sieltä olemme saaneet ennenkin monet hyvät neuvot. Reilu vuosi sitten pesukoneen hana jumiutui, se juttu vaati viisi reissua Kaarlelankadulle, ja sekin tapahtui lähdön hetkellä, mutta silloin olimme matkassa omalla autolla.

KORJAUSTALUMIMAISEMA

 

 

 

 

 

Muuten vierailu sujui rentoutuen ja lumitöitä tehden. Lunta tuli melkein jokaisena hetkenä, viimeisenä päivänä melkein kymmenen senttiä. Onneksi saimme traktoriapua lumitöihin, talo näyttää nyt taasen asutulta ja hoidetulta ainakin hetken, jos lumentalo vaikkapa lakkaisi. Lumimassat katolla alkavat kyllä pian näyttää uhkaavilta.

Junan lähtöön oli aikaa vielä pari tuntia, kun kaupungin aura saapui pöllyten kylätietä pitkin. Se ratkaisi asian, valitsimme jalkakyydin taksikyydin sijaan. Tunnissa olimme asemalla, ja junakin saapui ajallaan. Näkemiin Kokkola ainakin kuukaudeksi.