Musiikkia, musiikkia

Kirjoittanut Lissu Strandén


Kolme  melkein vapaata päivää Rödsössä. Suunitelmissa rentouttavia päivittäisiä kävelyretkiä jäällä auringonpaisteessa, musiikin kuuntelua ja pari hyvää kirjaa matkassa. Toisin kävi ulkoilun kanssa, jää vaihtui Orreksentieksi ja auringonpaiste lumisateeksi. Jokijää ei taida olla vielä turvallista suuren virtauksen vuoksi,  kukaan ei ainakaan liikkunut jäällä. Joen pinta ainakin näytti erikoiselta, en muista koskaan nähneeni moista rosoisuutta.

Näin hienoa oli kiitää  Perhonjoen jäällä tammikuussa 1993

TAMMIKUU1993

V 2013 kummalliset säät tulevat teettämään meille vielä paljon lisätöitä. Lasiterassin katto näyttää vuotavan  monesta ruuvikiinnikkeen kohdasta. Kovat tuulet ovat varmaankin nostaneet kattoa paikaltaan. Täytynee odottaa lämpimämpiä kelejä, jotta saamme vuodot korjatuksi. Ja sitten vielä ranta, joka on roskaa täynnä kahden vedennousun jälkeen, siivoukseen on vielä pitkä aika, ja ehkä sitä ennen vielä tulvia…

Tällä reissulla ei taida olla mitään korjattavaa tai maalattavaa sisätiloissa, sunnuntaina kuuntelimme musiikkia ja katsoimme Voicelta musiikkivideoita.  On virkistävää seurata, missä mennään maailmalla.

Muusiikin kuuntelu jatkui vielä kotimatkalla, otimme Rödsöstö pinon cd:eitä mukaan. Mukaan pääsivät Neil Young, Leonard Cohen, Bob Dylan, Eva Dahlgren ja sitten jotakin aivan muuta Millencolin, Mobb Deep ja vielä jotakin, mistä ei jäänyt mitään mieleen. Matka sujui rattoisasti toisen ajaessa ja toisen googlatessa lisätietoja artisteista ja levytysten vaiheista.

Kuitenkin, vaikka on rattoisaa, matka voisi olla puolet lyhyempi.