Kiven pyöritystä

Kirjoittanut Lissu Strandén


Pääsiäinen  Rödsössä  alkoi meille vasta sunnuntai-iltana vuokralaisten poistuttua. Lämmin, aurinkoinen sää suorastaan ajoi meidät ulkotöihin.  Rantatöyrästä oli korotettava ja vahvistettava kivivallilla, jotta vesi ei tulvien aikana nousisi nurmikolle. Koulun puistoon verrattuna rantamme on melkein puoli metriä alempana. Onneksi tontin takaosasta löytyy suuria kiviä,  mutta heti alkajaisiksi saamme todeta, ettei niitä liikutella mies- eikä naisvoimin.

Nyt auto rannalle töihin, edes talvella ei neliveto ole ollut näin toivottu. Auto jaksoi vetää maasta melkoisia murrikoita ja siirtää niitä monta metriä alemmas tosin rinnettä alaspäin. Pieni vahinkokin sattui, rantahuvilan nurkkakivi siirtyi pois paikoiltaan, eipä sillä näyttänyt olevan suurtakaan merkitystä. Nurkka pysyi paikoillaan, ja siirsimme sen alle liikkuneen kiven.Nyt olisi saatava jostakin vielä muutamia suuria kiviä vallin jatkoksi ja sen jälkeen täytemaata.

Vanha kivikko oli sopivan ryteikköistä sisiliskojen asujamistoksi. Sisilisko parat joutuivat hakemaan uudet kivikasat, ja siinä  hädän hetkellä yksi joutui pudottamaan häntänsä.

Kivenvedätys

Kesän yksi ikävimpiä töitä on grillin puhtaana pitäminen, ja varsinkin kun se ei aina ole omassa käytössä, haluaisi sen olevan puhdas jokaiselle käyttäjälle. Sotkuista puuhaa. Nyt saimme monella eri aineella ja teräsharjoilla grillin melko puhtaaksi. Kansikin loisti jopa niin, että peilikuva näkyi. Mikähän on näky parin käyttökerran jälkeen?

Grillin puhdistuksen jälkeen kelpasi istuksella lasiterassilla ja nauttia ansaituista vapaahetkistä.Kesällä paikka on melkein liian kuuma, nyt ilta-auringossa oli sopivan lämmintä ja rentouttavaa. Ei edes lokkien kirkuminen kuulostanut pahalta.

GrilliTerassilla

 

 

 

 

 

 

 

Pihan joka kulmalla tapahtuu asioita, parhaiten tuntuvat selviävän vuodesta toiseen skillat. Varsinkin etelänpuolella niitä on tiheänä mattona nurmikolla ja monen pensaan juurella kaunistamassa pihaa.  Seuraavan kerran, kun tulemme Rödsöhön taitavat valkovuokko-kentät olla meitä vastaanottamassa. Skillat